Błędy w radiu Swing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • biernik77
    Classic
    • 2018
    • 0

Błędy w radiu Swing

Amortyzatory jak najbardziej ok, sam na takie serię zmieniłem i jest duża poprawa, szczególnie juz tak nie,,nurkuje,, podczas hamowania, jest twardsza, dzięki czemu miska jest bezpieczniejsza. Co do sprężyn to wydaje mi się, że trzeba by kupić cały zestaw dedykowany pod obniżenie, bo te amor ki są przystosowane do serii. Ale mogę się mylić i czekam na opinie innych,najlepiej tych którzy to praktykowali.
  • biernik77
    Classic
    • 2014
    • 4

Błędy w radiu Swing

Przy okazji montażu tempomatu kolega „Koleś” zdiagnozował w moim radiu Swing dwa błędy. Jeden to błąd anteny a drugi … nie pamiętam.
    Nie wiem dlaczego, ale podczas jazdy poza miastem słuchając jakiejkolwiek ogólnokrajowej stacji radiowej urządzenie „gubi” sygnał. Drugim problemem (pomimo zainstalowanego w podłokietniku gniazda Jack) jest brak opcji AUX w radiu.
    Czy któryś z szanownych kolegów byłby wstanie mi pomóc? Niestety nie mam kabelka i sam sobie nie poradzę w tym temacie.

Komentarz

• Wally
      RS
      • 2012
      • 3796
      • Volkswagen

biernik77, podjedź na spota dzisiaj i kabelek się znajdzie :szeroki_usmiech
      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• zadariusz1
        Rider
        • 2011
        • 545
        • Octavia III (5E3)
        • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Ostatnio walczyłem z błędem anteny i niestety pomogła tylko wymiana na nową. Wciśnij przycisk menu w radiu i przytrzymaj go z 20 sekund,wtedy wyskoczą ci parametry radia i w lewym górnym rogu wyświetlacza pojawi ci się funkcja ANT: (powinno być ON, ale jeśli masz błąd anteny to na bank będzie OFF) i wtedy to albo kabel trafiony lub tak jak u mnie antena

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17161
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

biernik77, może trzeba ją zakodować VCDS? W kodowaniu radia (56) powinna być chyba taka opcja.
          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• kris17009
            Ambiente
            • 2012
            • 235

biernik77, a jak nie to możesz podjechać do mnie. Sam u siebie tez miałem błędy po montażu w ASO. Po prostu nie zakodowali. I jakoś mi się samemu udało. Co prawda nie mam AUX ale to chyba bez znaczenia.
            Jak co to pisz na PW.

Moja furka:
            -------------------------
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60516

Komentarz

• biernik77
              Classic
              • 2014
              • 4

Dzięki koledze kris17009 sprawa rozwiązana. Okazuje się, że samochód nie był oryginalnie wyposażony w radio. Odbiornik był niezakodowany i stąd pojawiał się błąd. Drugi błąd (błąd anteny) wyeliminowany przez trójnik antenowy.
              Pomimo włączenia VCDSem opcji AUX dźwięk nadal nie wydobywa się z głośników. Wiem już dlaczego :-). Podłokietnik też był dokładany. Gniazdo Jack nie jest podłączone do radia. Wszystkie potrzebne części (dwie kostki i cztery kabelki) już zamówione w ASO.

Komentarz

• kris17009
                Ambiente
                • 2012
                • 235

biernik77, no to wszystko się wyjaśniło. Czyli jednak potwierdza się że jak ASO dokłada to trzeba poprawiać bo nic nie działa jak powinno. Masz już zakodowane więc tylko podłączenie (tyle że zabawy ze zdejmowaniem podłokietnika).
                PS. Jakie ceny tych gratów w ASO ?

Moja furka:
                -------------------------
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=60516

Komentarz

• biernik77
                  Classic
                  • 2014
                  • 4

8K0973754 - kostka do złącza Jack - 6,50 zł
                  8x0035447 - Kostka do radia - 8 zł
                  000979009 F - przewody z konektorami - 15 zł za sztukę (potrzebne 4)
                  Nie znam numeru i ceny złącza Jack, ale tę część już miałem w podłokietnniku.

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

biernik77, zamiast kabelków za 60 pln ( które i tak wymagają obcięcia i wymiany na przewód ekranowany ) trzeba było kupić same piny N 907 647 01 po ok. 0,8 pln/szt. Przewód też kup solidny ( z porządnym oplotem, najlepiej podwójnie ekranowany ), bo inaczej będziesz zbierał wszystkie zakłócenia ( szyna CAN, tel. kom itp. ) objawiające się szumem i "pierdzeniem" przy używaniu wejścia AUX.
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...